Szoftvertár

Az alábbiakban felsorolunk néhány szoftvert, melyek szolgáltatásaink használatához illetve egyéb munkákhoz nagyon praktikusak. A felsoroltak közül több is rendelkezik magyarított változattal.

A szoftvereket független szervezetek készítik, használatukból eredő kárért nem vállalunk felelősséget, használatukhoz nem áll módunkban ingyenes tanácsadást nyújtani, használat előtt kérjük olvassa el a feltételeket.

Mozilla Firefox Böngésző ingyenes
Utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendő böngésző, mely a Mozilla csomagból vált ki és ezáltal áttélesen az egykori Netscape "leszármazottja".
Az alapszoftvert is gazdag funkcionalitás jellemzi, de ingyenesen letölthető kiterjesztésekkel ez tovább fokozható.
Opera Böngésző ingyenes
Nemrégen lett ingyenes ez a böngésző, mely PC-n jelenleg nem túlságosan elterjedt, azonban használói annál elkötelezettebbek. A közeljövőben sok egyéb eszközben is találkozhatunk ennek a szoftvernek a módosított változataival, mint például mobiltelefonon, vagy akár repülőn.
Mozilla Thunderbird Levelező ingyenes
A Mozilla alapítvány által készített levelező program, mely a Firefoxhoz hasonlóan szintén a Mozilla csomagból vált külön.
WinSCP Feltöltés ingyenes
Fájlfeltöltő program, mely az SCP protokollt használja, így használata megvédi többek között a jelszót az illegálás lehallgatástól.
PuTTY Távoli bejelentkezés ingyenes
Hálózati keresztüli bejelentkezés tesz lehetővé SSH protokollon keresztül. A Telnet protokollal ellentétben az adatok titkosítva kerülnek továbbításra.
Total Commander Fájlkezelő kereskedelmi
Egyik legnépszerűbb Windows-os program, mely az egykori Norton Commander két paneles funkcionalitását ültette át grafikus környezetbe, azóta bőségesen kiegészítve a mindennapi munkát segíti funkcióval.
Többek között támogatja az FTP protokollt is, így fájlok távoli feltöltésére is alkalmas
OpenOffice.org Iroda ingyenes
Komplett irodai csomag, mely tartalmaz szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, bemutatókészítőt és még sok minden mást.
Dokumentumainkból többek között PDF fájlokat is lehet készíteni.
A Microsoft Office csomag vetélytársaként is szokták emlegetni, hiszen gazdag funkcionalitása majdnem minden igényt kielégít - ingyenesen, akár magyarul is!
Microsoft Office Viewer Iroda ingyenes
A Microsoft Office termékeinek ingyenes változata, melynek programjaival megtekinthetők a .doc, .xls, .ppt stb. fájlok (letöltés: Office File Viewers).
Skype Kommunikáció ingyenes
Ingyenes internetes telefonálást tesz lehetővé. Vezetékes és mobilos telefonokat is fel lehet vele hívni, a világ szinte bármely országában, helyi tarifáért!
Yahoo! Messenger Kommunikáció ingyenes
Ingyenes internetes telefonálást tesz lehetővé. Vezetékes és mobilos telefonokat is fel lehet vele hívni, a világ szinte bármely országában, helyi tarifáért!
Nyomtatás