Webmail

A webmail egy olyan levelező szoftver, melynek futtatásához elegendő egy web böngésző (például Mozilla Firefox, Microsoft Internet Explorer), azaz nem szükséges külön szoftvert telepíteni a számítógépre. A webmail rendszerek nagy előnye, hogy gyakorlatilag bárhol elérhető, ahol a web is elérhető (tűzfal korlátozások azonban lehetnek, elsősorban cégeknél). Hátrány, hogy korlátozottak a felhasználói felület adta kényelmi funkciók, azaz nehézkesebb lehet a használata.

Elérés módja

A Netalfa Kft. minden üzemeltetett postafiók számára webmail elérhetőséget is biztosít a következő címen:

http://webmail.netalfa.net

Jelenleg két webmail alkalmazást üzemeltetünk: Squirrelmail és Horde, bármelyik választható, akár párhuzamosan is. Belépési azonosítónak a postafiók teljes nevét kell beírni, például jkovacs@net1000.hu, azaz a domaint is fel kell tüntetni.

A webmail rendszerhez titkosított csatornán történik a hozzáférés, így az Ön jelszava, adatai kívül álló számára nem hozzáférhetők/olvashatók.

Biztonság, jelszó és személyes adatok védelme

Amennyiben nyilvános/idegen helyről (internet kávézó, ismerős számítógépe, nyaralás közben egy nyilvános számítógép a szállodában, ...) használja a rendszert, célszerű a "nyomokat" letörölni, illetve megelőzni bizonyos adatok (űrlap kitöltések, jelszavak) tárolását.

A részleteket illetően kérjük látogasson el a böngészőkkel kapcsolatos biztonsági oldalunkra.

Amennyiben úgy gondolja, hogy jelszava illetéktelen kezekbe került, azonnal változtassa meg!

Alternatív hozzáférési lehetőség

Amennyiben idegen helyen kerül gépközelbe, ahol tiltják a webmail szolgáltatásokat, de sürgős esetből kifolyólag mindenképpen hozzá kell férnie a levelekhez, a webmail szolgáltatás a http://balna.netalfa.net címen is elérhető (a tűzfalak általában a webmail alakú hozzáféréseket tiltják). A név a webmail hangzás, majd fordítás alapú transzformáltja, a könnyű megjegyezhetőség kedvéért: webmail ~ whale ~ bálna.

Kérjük, hogy ezt a lehetőséget csak indokolt esetben és a lokális szabályok ismeretében alkalmazzák, saját felelősségre, az alkalmazásból eredő károkért és következményekért (büntetés, szerződés felbontása, munkaviszony megszüntetése, adatlopási kártérítés, ...) semmilyen esetben nem vállalunk felelősséget!

Nyomtatás