Programok beállítása

Minden szoftvert közel azonos módon kell beállítani: gyakorlatilag ugyanazokat az adatokat kell megadni:

  • az elektronikus postafiók tulajdonosa (levelek feladója)
  • levélfogadáshoz, levelek olvasásához szükséges beállítások
  • levelek küldéséhez szükséges beállítások

A fentieken kívül egyéb beállítások és lehetőségek is lehetnek, de azok nem érintik az alapokat. Az alábbiakban a leggyakrabban használt szoftverek beállításának lépéseit ismertetjük. Feltételezzük, hogy Microsoft Windows operációs rendszer fut a felhasználó számítógépén, egyes szoftverek (például Mozilla Thunderbird és Opera egyéb operációs rendszereken is futnak, a beállítás módja ugyanaz, de apró eltérések előfordulhatnak).

Beállítás Érték Magyarázat
Felhasználói név, fióknév valaki@domain.hu A rendszer így azonosítja a felhasználót.
Fontos: Mind a 'kukac' (@) előtti, mind az utáni részt meg kell adni!
Beérkező levelek kiszolgálója (POP3, IMAP) mail.netalfa.net A hozzáférés módja (IMAP vagy POP3?), támogatott a titkosított (SSL/TLS) hozzáférés is.
Kimenő levelek kiszolgálója (SMTP) smtp.netalfa.net
vagy
hozzáférés szolgáltató (ADSL, KábelTV, ...) által megadott kiszolgáló
Fontos: a Netalfa Kft. SMTP kiszolgálója biztonsági okokból azonosítást igényel (felhasználói név jelszó megegyezik a POP3/IMAP adatokkal)

A levelező programok általában több postafiók létrehozását és párhuzamos kezelését támogatják, azaz amennyiben van már egy postafiókja, nem jelent akadályt egy újabb felvétele.

Fontos! Mivel sok hálózatban nem teszik lehetővé hálózaton kívüli SMTP kiszolgálóhoz történő kapcsolódást a sok kéretlen reklám miatt, a szabványos 25-ös port mellett a nem szabványos 2525-ös porton is nyújtjuk az SMTP szolgáltatást (kiszolgáló: smtp.netalfa.net). Ez leginkább külföldön lehet hasznos segítség, hogy notebook segítségével a saját levelezőből lehessen levelet küldeni és ne kelljen webmailt használni.

Nyomtatás